Varmepumper

Både samfunds- og privatøkonomisk er varmepumper en rigtig god løsning, og når der samtidig er en dokumenteret og stor positiv effekt på vores klima, så bør varmepumperne have førsteprioritet når der ikke er oliefyr eller naturgas i ejendommen.

Heller-El er specialuddannet i at installere varmepumper, vi kan både rådgive og installere.

 

Hvad er en varmepumpe

Et spørgsmål som mange nok stiller sig selv er, hvad er en varmepumpe. En varmepumpe er et anlæg, der dels giver varme, men også fjerner fugt fra luften. Varmepumper udnytter varmeenergien i luften, og dermed nedsættes luftfugtigheden.

Et varmepumpe anlæg består af to dele; en såkaldt ”indedel” og en ”udedel”. For at finde en varmepumpes bedste placering i boligen er der nogle ting, der skal tages højde for.

 

Indedelen er som udgangspunkt den primære varmekilde. Indedelen er selve den del af en varmepumpe, som producerer varme. Den er som hovedregel vægmonteret og blæser varm luft ind i boligen. Derfor placeres en indedel til en varmepumpe også typisk der, hvor der er mest brug for varme. Ofte er det i dagligstue, køkken/alrum eller et lignende opholdsrum. Varmepumpens udedel skal dernæst placeres udendørs og derfor har varmepumpe afstand mellem udedel og indedel.

En varmepumpe fungerer i praksis ved at udedelen, ved hjælp fra en kompressor, lagrer den varme, der naturligt er i luften. Denne varme videreføres til indedelen, som blæser den varme luft ind i boligen.

Bor du I Gilleleje og skal have installeret varmepumpe  – læs her
Bor du i Frederikssund og skal have ny varmepumpe – læs her

Varmepumpe installation

Havelse Mølle

Installation af varmepumpe
Installation af varmepumpe

Ring til Heller, så kan vi hurtigt afgøre hvordan varmepumpen skal installeres og hvilken model.

Følg os på Instagram

Gilleleje afdeling

Stæremosen  57
3250 Gilleleje

Frederikssund afdeling

Havnegade 22C
3600 Frederikssund

Telefon

+45 25 655 233

Email

kontakt@heller-el.dk